Warning: Use of undefined constant ROOTURL - assumed 'ROOTURL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/2/3/23a0d93b-821e-40dd-a51f-5bf6fe505aac/elisabethlandberger.com/public_html/wp-content/themes/Simplicity/core/Rawfolio/Utility/RawUtils.php on line 180

Warning: Use of undefined constant ROOTPATH - assumed 'ROOTPATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/2/3/23a0d93b-821e-40dd-a51f-5bf6fe505aac/elisabethlandberger.com/public_html/wp-content/themes/Simplicity/core/Rawfolio/Utility/RawUtils.php on line 180

I februari i år var jag i Japan. Vilket land! Vilken mat! Vilken U N D E R B A R natur. I senaste numret av Fotosidan Magasin 7/2017 kan du läsa om min resa.

Här kan du se reportagets originalbilder samt ytterligare bilder:

GALLERI JAPAN

Inga kommentarer

Nu har vi gjort vår första resa. Jag och min kollega Martin Agfors kom hem förra helgen efter att ha lett vår första fotoresa till Namibia. Vi samarbetar med resebyrån Aktivresor. Det var en fantastisk resa!

Du kan läsa mer om resan på min blogg på Fotosidan, HÄR.

Vill du hänga med på någon av våra resor hittar du information om dem HÄR.

Vill du se bilder från Namibia finns det i mitt album HÄR.

Jag har rest över hela världen i hela mitt liv och inget land har trollbundit mig som Namibia. Häng med oss du också! 🙂

Inga kommentarer

Över jul och nyår var jag och gjorde ett jobb på Tobago. Tobago  en av huvudöarna i nationen Trinidad Tobago och också en av de sydligaste öarna i Karibien. Ön är ungefär 40 kilometer lång och 10 kilometer bred. Klimatet är varmt och fuktigt. Det mest slående är kanske att de är väldigt orört. Tobago är så gott som helt befriat från stora pampiga hotell. Här får naturen ta plats, och du kan få en hel strand alldeles för dig själv. Tempot är lugnt och det råder en avslappnad atmosfär över hela ön.

Uppemot 45.000 personer bor på Tobago. Människorna som lever här är oerhört varmhjärtade och vackra.

Tobago har västra hemisfärens äldsta bevarade regnskog. Det är otroligt grönt och frodigt överallt. På vissa delar av ön har till och med växtlighet slagit rot på elledningarna. Det finns över 240 fågelarter på ön. Många av dem är otroligt färggranna, inte den minst den Röda Ibisen som är en av Trinidad och Tobagos nationalfåglar. I övrigt består djurlivet främst av små ödlor, ormar och insekter. Det enda farliga djuret är en skorpion, och den är oerhört sällsynt. Här följer några bilder på Kolibri samt Grönryggig häger:

Maten är utsökt och på menyerna finns fisk och skaldjur i överflöd.

Dessutom odlar de roten till allt gott…kakao 😉

Så vill du ha en riktig avslappnad karibisk semester med fantastisk natur är Tobago ön för dig. Läs mer om resor till Tobago på Afro-Caribbean Travel.

Inga kommentarer

Jag leder ju rovdjursfotoresor till östra Finland, och förra veckan var det dags igen. Vi var en grupp på åtta förväntansfulla tjejer som gav oss av. Så här i september är det vackra höstfärger i området och det finns stor chans att få både vackert ljus och snygg dimma. Vi hade inte jättetur med ljuset, men däremot hade vi otroligt många björn/djurmöten per sittning.

Den här gången var djuren i farten från ca 17.00 på kvällen och syntes ända fram till 21.30. Dessutom var de i rörelse även på morgonen mellan 05.30 och 07.30. Men djuren menar jag björn, järv och räv. De som charmade oss allra mest var Lumikki ( Snövit på finska) och hennes två ungar. De var fullkomligt bedårande.

Här är vi på väg ut till gömslena:

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc3298

 

..och så här ser det ut på området:

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc3287

 

Här följer ett smakprov på vad vi fick uppleva:elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc3946-signed

Elisabeth Landberger Fotograf

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc3333

Elisabeth Landberger Fotograf

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc3207-redigera

Elisabeth Landberger Fotograf

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc4453-redigera

Elisabeth Landberger Fotograf

bjo%cc%88rn_dsc3826-redigera-redigera

Elisabeth Landberger Fotograf

bjo%cc%88rn_dsc4486-redigera

 

Jag brukar förespråka lek och att våga testa nya kreativa spår. Ibland blir det bra, ibland mindre bra. Själv gillar jag långa exponeringar. Ibland, som i denna bild har jag skakat kameran försiktigt under exponeringstiden. Bilden är tagen med följande inställningar:

ISO 320 f 5,6 1, 6″

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc4592

 

Och så brukar jag labba med multiexponeringar, företrädesvis 2 exponeringar i samma bild. Jag kommer att jobba mer med det på nästa resa.

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc4591

Elisabeth Landberger Fotograf

elisabethlandbergerphotography_blogg_dsc4588-redigera-redigera

 

Vill du hänga med på någon av mina resor så hittar du dem och också våra andra resor HÄR. Varmt välkommen 🙂

 

 

Inga kommentarer

Jag var nere i Skåne på Smedstorps stall i början av månaden och gjorde ett jobb för företaget Exclusive Horsewear. De säljer hästtäcken och andra textila tillbehör till hästar.

Här ser ni några av bilderna:

Exclusivehorsewear_DSC1118_KlarExclusivehorsewear_DSC1115_Klar Exclusivehorsewear_DSC1073_B-Redigera Exclusivehorsewear_DSC0173_Klar
Inga kommentarer

Jag gillar det enkla, och att uppnå det resultat jag önskar med enkla medel ger mig en kick. Den här dagen ville jag skapa en speciell känsla i mina bilder, lite dramatisk, kontrastrik var det jag var ute efter. Nedan ser du bilderna på min idé:

Elisabeth Landberger Photography_Portrait_DSC9157-BElisabeth Landberger Photography_Portrait_DSC9167_A-Redigera

Det här behöver du för att göra liknande porträtt:

Platsen; en plats under tak där en eller flera väggar är öppna, typ en carport, garage, lastkaj eller liknande.

Utrustning; förutom kamera och valfritt objektiv, en spegel eller något annat som reflekterar ljuset, någon slags vegetation och en Aston Martin (läs assistent).

Plasten jag valde att fotografera på är utanför jaktlagets slakthus på landet. Främre delen av huset har en stor öppen ytan under tak som helt saknar väggar. Där finns för övrigt också snygga svarta trädörrar, en i mitt fall passande bakgrund. Jag hade en spegel med mig som skulle få agera reflektor. Men jag ville inte ha den ljusbilden som spegeln gav så jag plockade några rallarrosor som växte på platsen och la ovanpå spegeln. Yngsta sonen, Aston Martin, fick sedan hålla i den övertäckta spegeln, ställa sig utanför takdelen, d v s i solen och vinkla spegeln så att jag fick fram den ljusbild som jag önskade på rätt ställe i ansiktet på modellen.

Lycka till med dina egna idéer 🙂

Inga kommentarer

Jag har ett par saker som går och väntar på att prova. Dels har jag ett par idéer som jag vill genomföra i regn och så har jag ett par blixtidéer. Men förutsättningarna faller inte alltid på plats när inspirationen eller tiden gör det. Då får man helt enkelt göra det bästa av situationen! Häromdagen när det regnade ville jag prova en av mina regnidéer. Försökte få äldsta sonen att ställa upp. Men när han hade tid…läs ” efter långa förhandlingar som slutade med en muta”…hade det slutat regna. Men med hjälp av en blomspruta kunde jag återskapa något i stil med det jag tänkt mig :-P. Jag kommer att fortsätta med regnbilder vid ett senare tillfälle.

Elisabeth Landberger Photography_Erik_DSC8755

 

Så var det blixtidén. Då behövde jag sol. Solen har lyste med sin frånvaro denna helg tyvärr så även i detta sammanhang fick jag använda plan B. Min tanke var att jobba med high speed sync, och för att verkligen spetsa effekten ville jag göra det i extremt solljus. Nu blev det istället dagsljus med molntäckt himmel. Här fick jag andra sonen att ställa upp. Bilden nedan är tagen med min SB-910, ISO 100, f2,2, 1/2000

Elisabeth Landberger Photography_High_speed_synk_DSC8832-Redigera

Återkommer med mer bilder när förutsättningarna blir de rätta 🙂

Inga kommentarer

Matfotografering kommer aldrig att bli min grej…

Innan jag ens stylat färdigt inför fotograferingen har jag hunnit äta upp det jag ska fotografera. Men jag njuter av processen som den är.

Idag, på mors dag bestämde jag mig för att gå ut i trädgårdslandet och plocka lite rabarber. Eftersom jag sedan en tid tillbaka är hänvisad till glutenfri kost har jag lite gett upp det här med bakning. Jag tycker inte att det blir lika bra. Visst, det har kommit en massa nya produkter på marknaden som jag inte ens provat, men när jag väl provar blir det inte så bra tycker jag…inte som med vanligt mjöl. Men, som sagt, dagen till ära tänkte jag göra ett nytt försök. Googlade, och hittade ett recept på Recept.se. Beslöt att testa det!

Resultatet blev långt bättre än förväntat 😀

Elisabeth Landberger Photography_GlutenfreeUntitled-1

Här är receptet:

Tid: 40 minuter, vara 20 i ugnen

Antal personer: 6-10 enligt receptet…tveksamt dock… då har de räknat smååå portioner!

Ingredienser:

100 g smör

4-5 stjälkar rabarber (ca 250 g)

2 ägg

1,5 dl strösocker

1,5 dl potatismjöl (vetemjöl om du kan äta det)

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Att strö över:

1-2 msk strösocker

2-3 msk potatismjöl

Gör så här:

1 Smält smöret och låt det svalna

2 Smörj en pajform, ca 25 cm i diameter med smör

3 Skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar

4 Dela äggen och häll äggvitorna i en bunke

5 Vispa äggvitorna till ett fast skum. Du ska kunna vända upp och ner på bunken

6 Vänd ner sockret i äggviteskummet

7 Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker, äggulor och det smälta smöret

8 Vispa till en jämn smet

9 Häll smeten i den smorda formen och häll i rabarberbitarna

10 Strö över socker och sikta över potaismjöl

11 Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter, eller tills dess att pajen fått fin färg

12 Servera med grädde eller vaniljvisp

Njut 😀

 

 

Inga kommentarer