Jag gillar att jobba med fast ljus och använder gärna mina videolampor från Yonguno. Det är lätta att ta med och enkla att hantera. Fördelen med fast ljus är att du redan i ögonblicksfotografiet ser resultatet på hur ljuset faller och kan justera innan du tar bilden. Kör du med blixt ser du inte resultatet förrän du tagit bilden.

I den här bilden har jag jobbat med två videolampor. Du kan se i det vänstra ögat var jag placerat ljuskällorna. Den ena lampan står någorlunda rakt framför modellen i huvudhöjd och är riktad rakt fram. Den andra är placerad lite lägre till vänster om modellen och är riktad något uppåt.

Elisabeth Landberger_Fotograf_Huddinge_portrait photographer

Vill man inte ha två ljusfläckar i ögat kan man enkelt och snabbt ta bort den ena i Lightroom eller Photoshop. Jag låter alltid mina ljuskällsfläckar vara kvar 🙂

Inga kommentarer