Jag gillar det enkla, och att uppnå det resultat jag önskar med enkla medel ger mig en kick. Den här dagen ville jag skapa en speciell känsla i mina bilder, lite dramatisk, kontrastrik var det jag var ute efter. Nedan ser du bilderna på min idé:

Elisabeth Landberger Photography_Portrait_DSC9157-BElisabeth Landberger Photography_Portrait_DSC9167_A-Redigera

Det här behöver du för att göra liknande porträtt:

Platsen; en plats under tak där en eller flera väggar är öppna, typ en carport, garage, lastkaj eller liknande.

Utrustning; förutom kamera och valfritt objektiv, en spegel eller något annat som reflekterar ljuset, någon slags vegetation och en Aston Martin (läs assistent).

Plasten jag valde att fotografera på är utanför jaktlagets slakthus på landet. Främre delen av huset har en stor öppen ytan under tak som helt saknar väggar. Där finns för övrigt också snygga svarta trädörrar, en i mitt fall passande bakgrund. Jag hade en spegel med mig som skulle få agera reflektor. Men jag ville inte ha den ljusbilden som spegeln gav så jag plockade några rallarrosor som växte på platsen och la ovanpå spegeln. Yngsta sonen, Aston Martin, fick sedan hålla i den övertäckta spegeln, ställa sig utanför takdelen, d v s i solen och vinkla spegeln så att jag fick fram den ljusbild som jag önskade på rätt ställe i ansiktet på modellen.

Lycka till med dina egna idéer 🙂

Inga kommentarer