Jag har ett par saker som går och väntar på att prova. Dels har jag ett par idéer som jag vill genomföra i regn och så har jag ett par blixtidéer. Men förutsättningarna faller inte alltid på plats när inspirationen eller tiden gör det. Då får man helt enkelt göra det bästa av situationen! Häromdagen när det regnade ville jag prova en av mina regnidéer. Försökte få äldsta sonen att ställa upp. Men när han hade tid…läs ” efter långa förhandlingar som slutade med en muta”…hade det slutat regna. Men med hjälp av en blomspruta kunde jag återskapa något i stil med det jag tänkt mig :-P. Jag kommer att fortsätta med regnbilder vid ett senare tillfälle.

Elisabeth Landberger Photography_Erik_DSC8755

 

Så var det blixtidén. Då behövde jag sol. Solen har lyste med sin frånvaro denna helg tyvärr så även i detta sammanhang fick jag använda plan B. Min tanke var att jobba med high speed sync, och för att verkligen spetsa effekten ville jag göra det i extremt solljus. Nu blev det istället dagsljus med molntäckt himmel. Här fick jag andra sonen att ställa upp. Bilden nedan är tagen med min SB-910, ISO 100, f2,2, 1/2000

Elisabeth Landberger Photography_High_speed_synk_DSC8832-Redigera

Återkommer med mer bilder när förutsättningarna blir de rätta 🙂

Inga kommentarer